I dag kom endelig forsendelsen fra USA med 65 pund råkaffe.
Og endelig kunne jeg brenne og smake på den nicaraguanske La Finca La Rubia!
Denne kaffen er produsert på farmen La Finca La Rubia og er fair trade i beste forstand. La Finca er et lite paradis oppe i fjellene i det ellers fattige Nicaragua. Arbeiderne får anstendig lønn og alt overskudd av produksjonen brukes til å sponse leiropphold for fattige nicaraguanske ungdommer på farmen.
Kaffe har vært dyrket i Nicaragua siden midten av 1800-tallet og denne kaffen var i tidligere tider regnet for å være spesielt god. Orkaner, politisk uro og borgerkrig ødela mye for kaffeproduksjonen i Nicaragua. Under den kalde krigen innførte amerikanerne importforbud fra landet. Men i dag ser vi et skikkelig comeback for nicaraguansk kaffe. Kaffen er kjent for mild smak med lite syrlighet og aroma av sitrusfrukter, vanilje og nøtter.
Lukten under brenningen av La Finca La Rubia er bokstavelig talt himmelsk. Dette må bli veldig god kaffe!
Brent litt inn i andre popping
Filtermalt med Hario håndkvern
Klart for trakting
WOW – fantastisk kaffe!