GARASJEBRENNING

Nå som vinteren har kommet er det ikke lenger så fristende å brenne kaffe på verandaen. Heldigvis har vi en stor garasje som er perfekt til hjemmebrenning :)

IMG_7841

Trommelen kan ta rundt to kilo råkaffe per brenning

IMG_7851

Spydet som tilhører grillens rotisseri settes gjennom trommelen og festes

IMG_7854

Vel plassert på grillen er det bare å fyre opp og starte rotisseriet

IMG_7859

En motor roterer trommelen jevnt og sakte under brenningen

IMG_7918

Hele brenneprosessen tar ofte rundt tre kvarter

IMG_7870

Grillen kjøres på full styrke med begge bluss til poppingen starter

IMG_7916

Når kjernetemperaturen i bønnene blir 200 grader starter poppingen

IMG_7931

Man kan gjerne inspisere bønnene med jevne mellomrom men helst ikke slippe ut all varmen

IMG_7901

I forbindelse med andre popping (kjernetemperatur 225 grader) blir det en god del røykutvikling

IMG_7938

Den ferdige kaffen legges til nedkjøling i langpanner

IMG_7948

Under poppingen kvitter bønnene seg med et tynt skall som blir til bøss blant bønnene

IMG_7946b

Dette kan forsiktig blåses bort med trykkluft eller sorteres bort manuelt, men det blir lett mye søl. Jeg har derfor laget en prototype på en enkel rensemaskin.

IMG_7924

Denne består av et ventilasjonsrør med en rist i bunnen, her sett med bunnen opp

IMG_7951

Bønner med bøss fra brenningen fylles på i den andre enden

IMG_7953

På toppen festes støvsugerslangen gjennom et lufttett lokk, og støvsugeren startes. Siden bøsset er mye lettere enn bønnene suges dette inn i støvsugeren, mens bønnene blir liggende igjen på bunnen i røret.

IMG_7954

Nå er kaffen ferdig til å lagres på vakuumbokser og nytes ved behov!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page