CAFE DE ÑUCALLACTA

På 2.500 meters høyde ligger byen Cuenca i Ecuador. Gamlebyen er vernet av UNESCO som «World Heritage Trust» på grunn av alle de historiske bygningene. Her ligger også Cafe de Ñucallacta, en koselig liten kaffebar som også brenner sin egen kaffe.

IMG_4076

Utenfor døra har de naturlig nok et lite kaffetre.

IMG_4077

Eieren Rumiñahui Duchicela, som også går under navnet Rumi, er lidenskapelig opptatt av god kaffe. Han har som mål at kaffen de produserer skal være den beste i hele Ecuador.

IMG_4042

En av favorittene er kaffen fra dalen Vilcabamba. Innbyggerne i Vilcabamba er kjent for å bli veldig gamle, det skal ikke være uvanlig å bli mer enn 100 år der. Det finnes mange teorier om deres lange levealder og noen tror frukten og grønnsakene som vokser der er spesielt helsebringende.

IMG_4044b

Jeg fikk servert en kopp filtrert kaffe fra Vilcabamba, og den var veldig god.

IMG_4047

Selvfølgelig måtte jeg også kjøpe med meg en pose nybrente bønner som ble malt og filtrert med andakt i feriehuset. Dette er en kaffe jeg gjerne kunne tenke meg å importere som råkaffe slik at jeg kan brenne den selv.

IMG_4060

Så hvis du noen gang kommer til Cuenca vil jeg på det varmeste anbefale ett og helst flere besøk til Cafe de  Ñucallacta. Inntil videre kan du jo besøke dem på deres egen webside: cafenucallacta.com